--> -->

A Nobilis Zrt. segélyszállítmánya a japán cunami károsultjainak

 5 millió forint értékű csokoládés almaszirom kel útra szerdán Frankfurtból Japánba, a katasztrófa sújtotta Mijagi körzet lakóinak megsegítésére. A mátészalkai Nobilis Zrt-hez a múlt héten érkezett a Külügyminisztériumtól a felkérés, miszerint csokoládés almaszirmot vásárolnának a cégtől, amely a Magyarország által összeállított segélyszállítmány részét képezné. A Nobilis Zrt. ingyen ajánlotta fel a 15 ezer csomag édességet. A minisztérium viszont továbbra is fenntartotta szándékát, így a társaság 10 raklap adományán túl még ugyanennyi, vagyis összesen 20 raklapnyi – csaknem 30 ezer csomag – almaszirmot bocsájtott útra a távol-keleti országba. Az idő rövidsége miatt az üzem dolgozói hosszabbított munkaidőben gyártották le az adományt.
Magyarország 10 millió forint értékű segélycsomagot állított össze, ennek fele Mátészalkáról származik. A másik felét instant levesek, őszibarack konzervek alkotják. A gyorssegély-csomag tartalma nem volt véletlenszerű: a japán hatóságok kérésére a minisztérium kifejezetten olyan termékeket akart összegyűjteni, amelyekről köztudott, hogy a japánok különösen kedvelik. Így esett a választás a csokoládés almasziromra. Az EU országai által felajánlott segélycsomagokat Frankfurtból az egyik japán légitársaság tesztgépe szállítja a szigetországba.
Japán a Nobilis Zrt. első távol-keleti partnere. Az első szállítmány 2010 nyarán indult Mátészalkáról. A szállítás azóta folyamatos, az elmúlt hónapokban 5 konténernyi szabolcsi finomságra érkezett megrendelés. A Nobilis Zrt. fontosnak tartja, hogy ne csak a zavartalan hétköznapokban, hanem a bajban is partnerei mellett álljon, és együttérzésén túlmenően valós támogatást nyújtson Japán nehéz helyzetbe jutott lakosainak.

vissza
Nobilis
Nobilis